Societat

Perquè els Mossos d’Esquadra li fan la salutació militar a Florentino Pérez?

Aquesta tarda s’ha suscitat una polèmica a les xarxes socials arran de la salutació que li han fet dos Mossos d’Esquadra a Floretino Pérez, el President del Real Madrid a la seva arribada a l’hotel de Barcelona.

Molts usuaris de Twitter s’estan preguntant quina autoritat és Florentino Pérez perquè el rebin amb la salutació protocol·lària de tot cos de policia.

 

Farem una explicació al respecte, la salutació que han de fer els Mossos d’Esquadra es regeix pel Decret 184/1995, de 13 de juny, de regulació dels uniformes reglamentaris, els distintius, les distincions, les salutacions i la identificació del cos de la policia de la Generalitat-mossos d’esquadra, que en l’article 12 diu:

Concepte de la salutació i destinataris

12.1 La salutació és la manifestació de respecte, consideració, acatament o cortesia derivada dels principis de jerarquia i subordinació que regeixen l’actuació professional dels mossos d’esquadra.

12.2 Els membres del cos tenen el deure de saludar els símbols de les institucions recollits a la Constitució espanyola i a l’Estatut d’autonomia de Catalunya, així com els seus superiors jeràrquics, els iguals i els subordinats i les autoritats que coneguin o hagin de conèixer per raó del seu càrrec.

12.3 També hauran de saludar els ciutadans que se’ls adrecin i els membres d’altres forces i cossos de seguretat, com a deferència.

Així que com veiem sí que tenen l’obligació de saludar a qualsevol ciutadà seguint el protocol de la salutació militar, una altra cosa és que ens agradi més o menys. Potser alguna vegada quan heu assistit a una Comissaria dels Mossos d’Esquadra també ens han saludat a nosaltres, encara que no li hem donat més importància i no ho recordem. Fixeu-vos la pròxima vegada.

En el vídeo podrem observar que el dirigent del Madrid els hi diu als Mossos Tranquilos no pasará nada”. Altres tuitaires aprofiten per fer broma i dir que “Ja sabem qui hi ha darrere el Tsunami Democràtic”