Societat

Polèmica a la Ràpita pel maltractament animal en la Festa del bou capllaçat.

Foto: Facebook Prou Correbous

Aquest cap de setmana la Ràpita celebrava la seva Festa Major amb motiu de la festivitat de Sant Jaume i en el marc dels actes programats es va celebrar la Festa del Bou capllaçat, que consisteix a lligar un bou per les banyes amb una corda i una altra per darrere que subjecten els corredors que passegen el bou pels carrers del poble. El nus que porta el bou a les banyes és l’anomenat ‘cap llaçat’ i d’aquí el nom de la festa.

Durant la celebració que es va fer a la Ràpita ha sorgit la polèmica per la forma en què els corredors maltractaven i torturaven al bou. La plataforma Prou Correbous, va penjar un vídeo a les xarxes socials que aviat es va fer viral i ha tornat a obrir el debat entre els que defensen els correbous, el bou embolat, capllaçat o els toros i els que consideren que és un maltractament animal que ha de desaparèixer de les nostres festes.

Aquesta polèmica sorgeix precisament quan la setmana passada van morir tres persones entre dilluns i dimarts en espectacles amb bous al carrer al País Valencià, a conseqüència de les ferides rebudes en diferents espectacles amb bous.

Moltes han estat les reaccions a les xarxes socials, tant d’aficionats a aquesta tradició de les Terres de l’Ebre i el País Valencià, així com dels que estan en contra, entre ells el president Puigdemont.

El passat mes d’abril En Comú Podem i la CUP van enregistrar una proposició de Llei al Parlament de Catalunya per prohibir els bous embolats i capllaçats, a instancies de la plataforma Prou Correbous.