Societat

Polèmica a les Festes de Gràcia per la decoració de la plaça de Nord.

Dijous a la nit una vintena de persones van destrossar part del decorat que havien fet els veïns a la plaça del Nord per les Festes de Gràcia. El tema que van triar és una Reserva Índia d’Amèrica del Nord, cosa que no ha agradat gaire a algun sector de visitants.

Cridant “Això és racisme”, aquest grup de persones van arrencar alguns dels atrapa-somnis que penjaven del cel.

La polèmica ja venia de feia uns dies, durant el muntatge ja havien destrossat alguna part del decorat. Sembla que es tracta d’un grup de persones que viuen en una casa ocupada del barri i dues de les quals han estat identificades per la Guàrdia Urbana.

No és el primer cop que aquestes persones tenen conflictes amb els veïns del barri per altres temes. La presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia, Clara Carbonell va dir:

“No ens entraria mai al cap fer un guarnit que fos ofensiu, per tant, si algú s’ha pogut ofendre, ens disculpem de manera totalment sincera. Però, la manera de resoldre-ho és venir i parlar-ne. No pas destrossar el guarniment. En absolut.”

Els veïns que havien guarnit la plaça del Nord van demanar ahir en Twitter respecte i que es valori la feina de tants mesos. Aquest és el primer any que la plaça del Nord participa en la Festa Major de Gràcia engalanant la plaça.