Nacional

Polèmica a Sant Vicenç dels Horts pel nomenament d’Alcaldessa Honorífica a la Verge de la Soledat.

Sant Vicenç dels Horts

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, a iniciativa de Ciutadans i amb els vots del PSC ha decidit nomenar Alcaldessa Honorifica a la Verge de la Soledat. Junts per Sant Vicenç grup municipal en el qual està integrada Esquerra Republicana, ha votat en contra igual que els Comuns.

La polèmica ha sorgit arran de què en un Estat aconfessional és inconcebible que distingeixi a una imatge amb aquest nomenament.

“La Cofradia del Santísimo Cristo de la Salud y Nuestra Señora de la Soledad, creada l’any 1998 és una entitat amb molts reconeixements al poble i l’encarregada de fer les processons de Setmana Santa, per això Ciutadans va demanar aquesta distinció per la Verge, en reconeixement de la tasca cultural que fa la Confraria.

ERC creu que amb aquesta decisió “es vulnera el principi de neutralitat confesional que té l’Estat i l’Ajuntament de Sant Vicenç. Els Comuns diuen textualment: “no se puede permitir que en pleno siglo XXI, sigamos nombrando alcaldesas perpetuas a Vírgenes e imágenes religiosas. Pensaba que eso se había quedado en la España franquista en blanco y negro, en paraules del regidor Jordi Gil.

Quan Oriol Junqueras era alcalde de Sant Vicenç participava activament en els actes de Setmana Santa, però una cosa és participar en actes segons les teves creences i l’altre fer un nomenament així en un Estat aconfessional. Recordem que en aquests moments tenim una població nouvinguda que professen altres religions i tenen el mateix dret que l’Església Catòlica a tenir els seus reconeixements, paguen impostos igual que tots.

Verge de la Soledat – Nova Alcaldessa Perpètua de Sant Vicenç dels Horts