Societat

Polèmica a Saragossa per l’autor del cartell de les Festes del Pilar

Com cada any quan s’acosten les festes majors, cada poble o ciutat, convoca un concurs per triar el millor cartell que anunciarà la festa.

Aquest any a l’Aragó s’ha creat una bona polèmica al voltant del cartell. A molts aragonesos no els hi ha agradat el cartell que ha resultat guanyador i que a més de veure’l penjat per tota la ciutat i les xarxes socials, el seu autor rebrà 4.000 € de premi.

No és que no els agradi el cartell, el que no els agrada és el color de la pell del Samuel Afinkenwa, l’autor del cartell i per demostrar-ho han omplert les xarxes socials de missatges racistes.

 

Samuel Afinkenwa, és un jove saragossà que estudia a l’Escola d’Art de Saragossa, i ha titulat la seva obra com “Pilares” que representarà les Festes del Pilar 2019 que se celebraran entre el 5 i el 13 d’octubre.

Segons els experts era el que tenia el disseny més maco, original i modern. Samuel Afinkenwa explica que volia que destaqués la il·lustració davant el text, que tenia al cap una gamma de colors molt concreta i que volia donar especial rellevància als capgrossos i les jotes però sobretot destacar la Verge del Pilar, tots aquests elements enllaçats entre ells per fer un mural.

No repetirem més insults i menyspreu que ha rebut en Samuel tan sols pel color de la seva pell, millor us deixem amb el cartell i el seu autor i vosaltres mateixos opineu, per la nostra part només fer que felicitar-lo.