Nacional

Polèmica per un vídeo que ha fet l’Ajuntament de Barcelona contra la violència masclista. 

Ajuntament de Barcelona

Amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones celebrat ahir, l’Ajuntament de Barcelona ha fet un vídeo contra la violència masclista que ha creat polèmica per les llengües utilitzades en ell.

En el vídeo surten tres nois, dos blancs i un de color. Dos dels nois comenten unes fotos d’una noia, amb un caràcter clarament masclista, aquests nois parlen en castellà i un d’ells és el de color. El tercer noi que critica els seus comentaris, és blanc i parla en català.

El missatge que sembla voler deixar d’aquest vídeo és que els estrangers i els que parlen castellà són masclistes i els catalans no. Per desgràcia homes masclistes hi ha de totes les races, nacionalitats, parlin la llengua que parlin i tinguin el color que tinguin.

Les crítiques a l’Ajuntament de Barcelona i en particular a la seva Alcaldessa Ada Colau, van creixent a les xarxes socials, però recordem que amb anterioritat també s’havien fet vídeos per altres campanyes, en els que els masclistes parlaven en català.

Mireu i escolteu el vídeo i opineu vosaltres mateixos.

https://twitter.com/barcelona_cat/status/1198907449291550720