Nacional

Primer cap de setmana que els presos polítics passaran a casa. 

Aquest matí a primera hora han sortit de les presons els nou presos polítics catalans, per passar el primer cap de setmana a casa amb les seves famílies després de dos anys i mig empresonats i un cop els ha estat concedit el tercer grau.

Cuixart ha declarat davant els periodistes que els esperaven a Lledoners, que el tercer grau no significa res, el que volen és sortir de la repressió d’una vegada per totes. Junqueras visiblement emocionat diu que està molt content per poder tornar a veure la gent del seu poble, Sant Vicenç dels Horts.

L’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, ha sortit de Wad-Ras poc abans de les set del matí, conduint el seu propi vehicle.

https://twitter.com/SergiMaranya/status/1283994264557498368

Tenen tres dies per dormir a casa amb les seves famílies, dilluns a la nit hi hauran d’ingressar de nou en les seves respectives presons on hauran de dormir quatre dies a la setmana. Com deia Carme Forcadell fa pocs dies:

“El tercer grau no és llibertat, sinó que és el compliment de la condemna. Avui dormiré a la presó, i demà i demà passat i la setmana entrant i l’altre i moltes altres. No hi ha semillibertat, la llibertat és o no és i nosaltres, els presos, no en tenim”.

Molts dels pobles dels presos polítics han organitzat actes per aquesta tarda, per donar-los la benvinguda de nou a les seves ciutats.