Nacional

Puigdemont, Comin i Ponsatí vetats per la JEC

Malgrat el vot en contra del president, del vicepresident, d’un altre membre i dos vocals, la JEC ha prohibit a Carles Puigdemont, Toni Comin i Clara Ponsatí, que formin part de la llista de JxCat a les pròximes eleccions europees que se celebraran el 26 de maig.

La JEC considera que els tres no figuren inscrits en el cens de residents a l’exterior, que són pròfugs de la justícia espanyola i per tant no poden tenir la qualitat d’electors, ja que tenen limitats els seus drets polítics i que voluntàriament s’han situat en la posició en què es troben actualment, impediment insalvable per l’accés a la candidatura.

La JEC ha fet pública la resolució amb poc temps de marge per poder presentar tres substituts, però amb rapidesa JxCat ha nomenat a l’advocat Gonzalo Boye, l’exalcalde de Barcelona Xavier Trias i la periodista Bea Talegón com a substituts temporals, ja que confien que els recursos que es presentin als tribunals europeus siguin satisfactoris, en qui no confien tant és en el recurs que presentin davant el Suprem i el Constitucional.

Recordem que la JEC va estudiar el cas després de la denúncia efectuada pel PP i C’s, a qui els ha donat la raó.

L’expresident Puigdemont considera que aquesta resolució de la JEC, ha estat la resposta a la gran victòria que l’independentisme va tenir a les eleccions generals celebrades el passat diumenge.

Les defenses dels tres vetats afirmen que pensen fins i tot demanar la impugnació de les eleccions europees i que l’estat espanyol hi haurà d’assumir responsabilitats.