Societat

Puigdemont està preparant un acte a Perpinyà i França anuncia que respectarà la seva immunitat i no el detindrà.

D’ençà que Carles Puigdemont i Toni Comín són parlamentaris europeus i tenen reconeguda la seva immunitat, els dos polítics catalans han estat valorant la possibilitat de fer un acte a Perpinyà, una localitat de la Catalunya Nord que està a poc més de dues hores de Barcelona i a tan sols una hora de Girona, terra del president Puigdemont.

Avui mateix la portaveu del govern francès, Sibeth Ndiaye, ha afirmat que la policia francesa no detindrà a Carles Puigdemont ni Toni Comín, ja que la posició de França sempre ha estat la mateixa, respectar la immunitat parlamentària que tenen com eurodiputats.

Fa dies que el Consell per la República Catalana, que el passat mes de novembre va inaugurar la seva seu a la Catalunya Nord, ha estat valorant la possibilitat que l’acte previst es fes a l’estadi Aimé Giral, estadi en què juga l’equip de rugbi USAP de Perpinyà, però aquesta opció està practicament descartada per la poca capacitat de l’estadi, tan sols té un aforament de 14.500 persones i es preveu que l’acte sigui molt més multitudinari, per la gran afluència d’assistents provinents de Catalunya.

Recordem que l’USAP de Perpinyà sempre ha mantingut una estreta relació amb el catalanisme, en diverses ocasions han vestit una samarreta amb l’estelada i una de les cançons que canten els seus aficionats és l’Estaca de Lluís Llach.

A hores d’ara estan estudiant la possibilitat que l’acte es faci en l’aparcament del Parc de les Exposicions, cosa que ja havia avançat el batlle de Perpinyà.

L’USAP de Perpinyà fa una samarreta amb l’estelada (clica a la foto per veure l’article)