Nacional

Puigdemont estudia instal·lar-se a la casa de Perpinyà on va viure Macià durant l’exili.

Perpinyà

El pròxim dijous dia 19 de desembre el Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha de dictar sentència sobre la immunitat d’Oriol Junqueras. Recordem que el republicà va presentar recurs davant les institucions europees basant-se en el fet que la immunitat s’adquireix automàticament en el moment en què s’és elegit per les urnes, sense cap altre tràmit com pot ser jurar o prometre la Constitució espanyola o el fet de recollir presencialment l’acte d’eurodiputat.

Si la sentència dóna la raó a Oriol Junqueres, tan sols serà necessari que Carles Puigdemont i altres parlamentaris en la seva mateixa situació facin la reclamació davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

Amb aquestes perspectives al davant, el President Puigdemont sembla que ja està pensant a abandonar la Casa de la República de Waterloo per traslladar-se a Perpinyà i podria residir en la casa que va viure Francesc Macià quan l’any 1923 es va veure obligat a marxar de Catalunya i exiliar-se a la Catalunya Nord, abans de fixar la seva residència a París. Tot un simbolisme per aquests moments que vivim.

Puigdemont i altres exconsellers davant la casa de Waterloo

Si es confirma la immunitat de Carles Puigdemont, aquest podria tornar a l’estat espanyol, però sembla que la intenció és fer un pas previ per la Catalunya Nord. Si això es fa realitat, cobrarà importància aquella frase que va dir des de l’exili: “Potser trigaré 20 anys a trepitjar sòl espanyol, però estic segur que no trigaré 20 anys a trepitjar sòl català”. Trepitjarà el sòl de la capital de la Catalunya Nord.

Durant aquesta estança en terres del Rosselló, tindria previst preparar-se per ser el candidat de la llista de Junts Catalunya a les pròximes eleccions autonòmiques, un cop es dóna per fet la suspensió de Quim Torra a conseqüència del judici per desobediència, per no treure a temps la pancarta del balcó de la Generalitat, demanant la llibertat dels presos polítics, durant la campanya electoral.

La setmana vinent estarà plena de notícies pels interessos dels presos polítics, exiliats i en definitiva per tot el procés que estem vivint a Catalunya. Dilluns 16 se celebrarà a Brussel·les la vista sobre les euroordres de Puigdemont, Comín i Puig, dimecres 18 Tsunami democràtic amenaça el partit del Barça Madrid si no poden desplegar la pancarta demanant “Sit and Talk i dijous 19 la sentència sobre la immunitat d’Oriol Junqueras.