Nacional

Després de quasi un any sense servei, tornen a circular els trens entre Ribes de Fresser i Puigcerdà.


Després de quasi un any sense servei, ahir van tornar a circular els trens de la línia R3 de Rodalies en el tram de Ribes de Fresser fins a Puigcerdà. El servei estava paralitzat des del 22 de juny de l’any passat i el tram entre el Ripollès i la Cerdanya es feia amb autobús.

Ara fa deu mesos es van començar les obres per reforçar l’estructura del túnel per evitar despreniments com el que va passar el juliol del 2019 que va fer descarrilar un comboi amb 35 passatgers que afortunadament van resultar il·lesos. També s’ha aprofitat per canviar la catenària i posar-hi una de rígida.

En un principi les obres havien de finalitzar a final de l’any passat, però un nou despreniment mentre es feien les obres, van endarrerir els treballs que han costat 9,5 d’euros.

Ja fa anys que usuaris i alcaldes de la Cerdanya denuncien la falta d’inversions per part de Foment i Adif amb aquesta línia, una de les més antigues de l’estat i que actualment el trajecte entre l’Hospitalet de Llobregat i Puigcerdà triga el mateix temps que ara fa cent anys, tres hores i vint minuts.

També us pot interessar:

Estació de Puigcerdà 1924 – Coneix la seva història