Nacional

Quim Torra no anirà a la Conferència de Presidents autonòmics prevista per demà a La Rioja.

El President Quim Torra ha enviat una carta al President del Govern espanyol, Pedro Sánchez explicant-li els motius de la seva no assistència a la Conferència de Presidents autonòmics prevista per demà a La Rioja.

Quim Torra li diu a Pedro Sánchez que ara és hora de posar-se a treballar i no de fer-se fotografies amb Felipe VI, que encara que és una reunió de presidents autonòmics, està convidat.

Els arguments que esposa Torra per justificar que no assistirà ni ell ni cap membre del govern català són, entre altres, que no compateixen que s’utilitzi una qüestió tan important com la crisi sanitària i econòmica que estem patint a causa del Coronavirus, per implicar a la Casa Reial, que en aquests dies està més qüestionada que mai.

També retreu al govern espanyol, la manca de cooperació i cogovernança, recordant-li que la relació entre els dos governs ha de ser bilateral.

I finalment després de recordar-li que ell s’havia ofert a participar telemàticament, però li han negat, el convida a una reunió telemàtica per la setmana vinent, de president a president, acompanyats dels seus respectius equips de govern.