Nacional

Quines són les noves sancions que preveu la Llei de Trànsit?


Ahir la Comissió d’Interior del Congrés dels Diputats va aprovar la nova Llei de Trànsit que es portava debatent feia mesos. A partir d’ara tindrem noves sancions i altres han estat modificades. Algunes entraran en vigor ara, altres s’aplicaran d’aquí a uns mesos. Repassem quines són:

🚫 Conduir amb el mòbil a la mà encara que no es faci servir o estigui apagat: Es manté la sanció de 200 €, però la pèrdua de punts passa de 3 a 6.

🚫 No utilitzar el cinturó de seguretat o du-lo mal posat: Es manté la sanció de 200 €, però la pèrdua de punts passa de 3 a 4. La mateixa sanció està prevista pels casos de retenció infantil o el casc en motocicletes.

🚫 Detectors de radar: Sempre han estat prohibits, però fins ara només se sancionava si s’utilitzaven, a partir d’ara pel sol fet de dur-los, es podrà sancionar fins a 500 € de multa i 3 punts del carnet.

🚫 No respectar la distància de seguretat amb els ciclistes: No respectar la distància d’1,5 metres quan avancem als ciclistes es castigarà amb 200 € i retirada de 6 punts.

🚫 Llençar cigarretes o altres objectes que puguin causar un incendi, s’augmenta la pèrdua de punts de 4 a 6.

🚫 Dur un mòbil dins del casc en el cas de motocicletes: Es castigarà amb 3 punts.

Altres modificacions:

🚫 No es podrà superar la velocitat de 20 km/h en els avançaments en carreteres convencionals.

🚫 Els patinets no podran circular per les voreres i hauran de dur casc.

🚫 Incompliment de les normes relatives a l’auxili en vies públiques: Se sancionarà amb una multa de 500 € per considerar-se una infracció molt greu.

🚫 Dispositius d’intercomunicació en els exàmens del permís de conduir: Sanció de 500 € i no poder tornar a presentar-se fins sis mesos després.

🚫 Taxa zero d’alcohol en els menors que condueixin vehicles de mobilitat personal, ciclomotors o quadricicles.

🚫 A partir del juliol 2022 els vehicles de transports de viatgers hauran de dur dispositius d’alcoholímetre anti arrencada. L’incompliment suposarà una sanció de 500 €.

🚫 El termini per a recuperar els 12 punts inicials serà de dos anys sense haver rebut cap sanció.

En el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) s’especificarà quan entraran en vigor cada una de les noves sancions o modificacions.