Nacional

Renfe convoca vuit dies de vaga dels maquinistes a partir del 30 de setembre.


El sindicat de maquinistes Semaf ha convocat vuit dies de vaga a partir del 30 de setembre i dies alterns en el mes d’octubre que afectaran el pont del Pilar. Els dies previstes d’aturada són el 30 de setembre, 1, 4, 5, 7, 8, 11 i 12 d’octubre. El sindicat espera que després del Comitè General d’Empresa que està previst per avui se sumin a la vaga altres sindicats o organitzacions de treballadors de Renfe.

Semaf ha emès un comunicat en el qual expliquen que aquesta decisió s’ha pres per “l’incompliment dels acords a què havien arribat l’any 2007 per garantir la integritat en la prestació dels serveis pel Grup Renfe, davant el procés de transferències en l’àmbit de Catalunya”. Destaquen també la poca voluntat de solucionar-ho per part de l’empresa.

Afegeixen que tampoc s’ha restablert tota l’ocupació no coberta i totes les circulacions suprimides, així com l’incompliment del II Conveni Col·lectiu i els acords als quals es va arribar per desconvocar la vaga del passat 12 de febrer.

En el citat comunicat, Semaf qualifica la vaga convocada d’irrevocable i inevitable, mentre l’empresa o el Ministeri no atenguin totes les seves peticions i compleixin els compromisos adquirits.