Nacional

Retiren l’última estàtua de Franco que encara quedava en peu a l’Estat espanyol.


Ahir la ciutat de Melilla va retirar l’última estàtua de Franco que quedava en peu en una via pública a tot l’Estat espanyol, després que la decisió va ser aprovada pel ple de la ciutat autònoma. Curiosament la retirada ha coincidit amb el 40è aniversari del cop d’estat del 23 F.

L’estàtua estava instal·lada davant la Muralla Florentina i durant les tasques per retirar-la es va desplegar un fort dispositiu policial per evitar algun enfrontament entre els partidaris de mantenir-la i els treballadors.

La decisió es va aprovar en el ple celebrat el passat dilluns amb els vots a favor del PSOE, CPMC’s i un regidor no adscrit, en contra va votar VOX i el PP es va abstenir. La desaparició d’aquesta estàtua del dictador va agafar per sorpresa a molts melillencs, que per la rapidesa en l’execució ni sabien que s’havia aprovat en el ple del dia anterior.

Ara ja es pot dir que la imatge del dictador ha desaparegut dels carrers d’Espanya, cal saber si també ha desaparegut d’algunes ments de l’extrema dreta.