Societat

Richard Gere vola a Lampedusa per portar menjar a l’Open Arms.

El Mediterrani, un mar tan maco per uns i tan trist per uns altres

Nou dies porta ja l’Open Arms en aigües del Mediterrani a l’espera que algun port li obri les seves portes per poder desembarcar les 121 persones que porta a bord. Actualment es troba en aigües internacionals properes a l’illa de Lampedusa (Itàlia).

Avui divendres, l’actor Richard Gere ha volat fins a l’illa de Lampedusa i des d’allà es va traslladar en una embarcació, amb una pancarta que deia “No esteu sols”, per portar queviures a bord de l’Open Arms.

Richard Gere i la seva dona, la gallega Alejandra Silva, amb la que ha estat pare fa sis mesos, estan de vacances a Itàlia i quan es va assabentar de la situació en què es troba l’Open Arms, es va posar en contacte amb ells per veure com podia col·laborar.

Acompanyat d’Òscar Camps van arribar a bord de l’Open Arms on va repartir paquets de menjar, fruites, verdures i aigua perquè si la situació continua com fins ara, tant els migrants com la tripulació disposin de queviures per fer front al temps d’espera.

Molta gent el criticarà argumentant que és una forma de publicitar-se ell mateix, com Vox que s’ha burlat d’ell dient: “Un millonario rodeado de presuntos refugiados” o “Títeres del interés globalista que avalan una política migratoria en la que las ONG son meros útiles de las mafias“.

Sabem que és un gest publicitari, però per posar en evidència la passivitat dels governs de l’anomenat primer món, d’aquesta Europa idíl·lica, davant de persones que fugen dels seus països per pura necessitat. Ningú marxa de la seva terra per gust.

Dijous passat, Òscar Camps, davant la reiterada negativa de Malta i Itàlia per acollir-los, va demanar per escrit als governs d’Espanya, França i Alemanya que intercedeixin davant la Unió Europea per desbloquejar la situació, però encara no tenen resposta.

Malgrat l’oferta feta pels governs de la Generalitat catalana i valenciana per acollir-los, donada la situació actual, el millor per les 121 persones seria desembarcar en el port més proper, que en aquest cas és de Malta o Itàlia, però cap dels dos està disposat a donar autorització, al contrari, cada cop les amenaces de multa són més i més grans.