Nacional

Rodalies de Renfe pateix greus retards per manca de maquinistes per conduir-los


Renfe ha informat als seus usuaris que els retards que s’estan produint en algunes línies de Rodalies són a conseqüència de la manca de maquinistes per conduir els trens, cosa que els ha obligat a suprimir alguns serveis.

No hi ha prou maquinistes per cobrir tota la xarxa de Rodalies a causa de la pandèmia, principalment perquè les noves incorporacions que tenien previstes per aquest any, s’han vist endarrerides per no haver pogut fer la formació necessària a causa de l’aturada per la Covid-19 i també perquè alguns dels maquinistes en plantilla estan de baixa per patir la malaltia o bé per fer quarantena per haver estat en contacte amb algun positiu.

Els dos factors sumats els han obligat a reestructurar els serveis. Segons ha informat RAC1, aquest matí s’han produït retards de més de 20 minuts i Renfe ha avisat que avui i demà es podrien suprimir més de 20 trens. El programa de Jordi Basté afirma que fa una setmana que ja hi ha trens que no circulen.

La Companyia té prevista la incorporació de cent maquinistes quan acabin la formació que s’ha endarrerit a causa de la Covid-19, però mentrestant haurem de patir els retards als quals ja fa anys ens té acostumats Renfe.