Internacional

Rússia destrueix l’An-225 Mriya, l’avió més gran del món


Ja fa dies que s’especulava que l’exèrcit rus hauria destruït l’avió més gran del món quan va atacar l’aeroport d’Hostomel a pocs quilòmetres de la capital d’Ucraïna, Kíev, però no hi havia notícies que ho confirmessin. Avui a través de la pàgina de Facebook del fabricant d’armes ucraïnès Ukroboronprom, fan públic que “Els ocupants russos van destruir la nau almirall de l’aviació ucraïnesa, el llegendari An-225 Mriya“.

El ‘Mriya‘ que en ucraïnès vol dir ‘somni’, era l’avió més gran del món, com ell no hi havia un altre. Amb 88,40 metros d’amplada d’ala a ala, era un aparell de càrrega creat durant els anys 80 per l’antiga Unió Soviètica com avió per transportar els transbordadors espacials del projecte Buran que es va aturar a finals dels 80 quan la Unió Soviètica estava vivint els seus darrers anys.

Tan sols es va construir un model d’aquest espectacular avió que va fer el seu darrer vol el passat 5 de febrer partint de Dinamarca per arribar a l’aeroport ucraïnès d’Hostomel per efectuar una reparació.

El director d’UkroboronpromYuri Gusev, afirma en la pàgina de Facebook que reconstruiran l’An-225 Mriya, calculant que trigaran cinc anys a fer-ho amb un cost de més de tres mil milions de dòlars, però ho faran. “Rússia va destruir el nostre “somni”, però el somni d’alliberar Ucraïna, és impossible de destruir”.

Així era l’An-225 Mriya