Judici al ProcésNacional

S’espera una altra jornada llarga al Judici pel Procés


Ahir es va viure una jornada maratoniana a Tribunal Suprem, més d’onze hores de declaracions i avui sembla que anem pel mateix camí.

Està clar que el Tribunal està decidit a què avui finalitzin les declaracions de tots els encausats i així evitar haver d’habilitar un dia extraordinari per tal de començar amb les declaracions dels testimonis el pròxim dimarts.

Avui els declarants són Santi Vila, Jordi Sánchez, Jordi Cuixart i Carme Forcadell.

Tenint en compte que els empresonats s’aixequen a les 6 del matí i que ahir van marxar del Suprem tocades les deu de la nit, no és la forma més adequada per enfrontar-se avui a unes declaracions en les quals es juguen la seva llibertat dels pròxims anys, així ho han fet saber les defenses.

Sembla que hi ha pressa per acabar el més aviat millor, per no coincidir amb les campanyes electorals que s’acosten, però on queden els drets dels acusats a tenir un judici just i en condicions òptimes per efectuar la seva defensa?

La setmana vinent quan comencin les declaracions dels testimonis veurem si també s’allarguen fins altes hores de la nit, tenint en compte que els testimonis estan obligats a respondre a les preguntes de totes les parts i com sabem les defenses són moltes i no renunciaran a fer les seves preguntes.