Nacional

Si el TSJC ho autoritza, a partir de divendres serà necessari el certificat Covid en bars, restaurants, gimnasos i residencies.


El govern de la Generalitat ampliarà l’ús del Certificat Covid a partir del divendres vinent 26 de novembre, per entrar a bars, restaurants, gimnasos i residències de gent gran, sempre que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ho autoritzi. També està previst que si la situació de la pandèmia empitjora, es pugui ampliar a altres serveis.

El sector de la restauració ho accepta amb resignació, com a mal menor per no haver d’establir nous límits d’aforament o fins i tot arribar a haver de tancar. La portaveu del govern, Patrícia Plaja creu que el TSJC ho acceptarà bastant-se en els informes que els han acompanyat a la petició, fonamentats en criteris epidemiològics per l’alt risc de contagi que estem patint aquests dies. Recordem que el País Basc va adoptar la mateixa mesura i va ser tombada pel Tribunal Superior de Justícia del País Basc.

En el cas que tiri endavant, el Certificat Covid s’haurà de presentar per accedir a l’interior dels locals, quedant exemptes les terrasses o espais a l’aire lliure i les persones que vulguin fer ús d’algun servei de l’interior com els lavabos, podran entrar, sempre amb mascareta. El Certificat Covid es pot obtenir a través de La Meva Salut, si es té la pauta completa de vacunació, s’ha passat la malaltia en els últims sis mesos o es disposa d’una PCR negativa realitzada en les darreres 48 hores.

Està previst que tingui una duració de quinze dies, però en funció de l’evolució es podrà prorrogar.