Societat

Suplanten la identitat d’Amazon per fer una nova estafa

Els Mossos d’Esquadra alerten d’una nova estafa per l’anomenat sistema “Phishing” (pesca informàtica). En aquest cas els estafadors han suplantat la identitat de la multinacional Amazon per enviar un SMS en el seu nom als usuaris, en el que els informen de campanyes, descomptes o fins i tot els comuniquen que han resultat guanyadors d’un concurs en el qual mai han participat i demanen que donin les dades per fer-los arribar el premi.

El millor que podem amb aquests missatges és no obrir-los i enviar-los a la paperera directament i més si som conscients que no hem participat en cap concurs ni tenim res pendent amb Amazon, sinó tot el que guanyarem és que es facin amb les nostres dades per després perpetrar l’estafa.

Recordem que Amazon no envia SMS d’aquest tipus, tan sols els corresponents a algun enviament, si nosaltres ho hem autoritzat, el costum de l’empresa és enviar correus electrònics per fer el seguiment de les comandes.

Aquests tipus d’estafes s’han fet molt comuns darrerament, el que fan és aconseguir les nostres dades particulars, inclòs les bancaries per després fer transaccions amb els nostres comptes. En aquest cas Amazon té un apartat a la seva web, d’ajuda i denúncia de qualsevol cas en el qual s’hagi utilitzat el seu nom. Denúncia casos de “phishing” o “spoofing”