Esports

Suspensió sense precedents d’un partit de futbol professional, per insults a un jugador.

Per primer cop a la història del futbol professional espanyol, s’ha suspès un partit a conseqüència d’insults a un jugador.

El partit suspès va ser el Rayo Vallecano – Albacete de segona divisió, quan els ultres del Rayo, els Bukaneros, cridavenRomán Zozulia, un puto nazi”, l’arbitre va decidir suspendre’l mentre es jugava la primera part del partit.

L’origen del conflicte entre el Rayo i Zozulia l’hem d’anar a buscar ara fa dos anys quan el jugador va arribar a Vallecas cedit pel Betis, els aficionats del club madrileny no volien al jugador, ja que en la seva estança a Sevilla ja s’havia fet públic que donava suport als paramilitars ucraïnesos en la guerra amb els prorussos en el Donbass, després de la Declaració d’Independència de Donestsk i Lugansk l’any 2014.

Quan va esclatar la guerra del DonbassZozulia jugava en el Dnipro, un equip ucraïnès on, entre els seus aficionats es va crear l’Exèrcit Popular que captava voluntaris per formar part d’un batalló de neonazis ucraïnesos i van utilitzar la imatge de Zozulia com a reclam.

Els aficionats del Rayo no volien un jugador d’aquest perfil en les seves files i Zozulia va tornar a Sevilla per continuar amb el Betis fins que va ser fitxat per l’Albacete.

Encara que el jugador nega el seu nazisme i afirma que tan sols intenta ajudar al seu país, va arribar a subhastar una samarreta per recaptar diners per una Brigada de l’Aire.

Amb aquesta suspensió s’ha establert un precedent difícil de saber quines conseqüències tindrà. Molts cops hem sentit insults racistes contra jugadors de color, demanar la mort d’un jugador o insults homòfobs. Què faran els arbitres a partir d’ara?

Per les xarxes socials ja corren piulades aconsellant al Tsunami Democràtic que si volen que no es jugui el clàssic el pròxim dimecres, tan sols han de cridar nazi a un jugador, però el que vol la gent del Tsunami no és precisament que se suspengui, sinó tot el contrari que es jugui i poder fer visible a tot el món la seva peticióSpain, Sit and Talk“.

https://twitter.com/KeikuAE/status/1206334040569237504