Societat

Tancat el Massís del Montsant, per alt risc d’incendi.

La Vilella Baixa amb la Serra del Montsant al Fons

Des de les 00.00 d’avui dia 9 d’agost queda tancat l’accés al Parc Natural de la Serra del Montsant, per l’alt risc d’incendi com a conseqüència de les altes temperatures que tenim.

Avui s’esperen a la zona, temperatures superiors a 40 graus i una humitat relativa molt baixa, inferior al 20%.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat ha activat el Pla Alfa en el nivell 3, amb el que queden suspeses més de 1.000 activitats que poden representar un perill d’incendi forestal.

Els municipis afectats són:

Alt Camp: Querol.

Priorat: Cabacés, Cornudella de Montsant, la Bisbal de Falset, la Figuera, la Morera de Montsant, la Vilella Alta, la Vilella Baixa, Margalef, Poboleda, Torroja del Priorat i Ulldemolins.

Ribera d’Ebre: Ascó, Flix, la Palma d’Ebre, la Torre de l’Espanyol, Riba-roja d’Ebre i Vinebre.

Baix Ebre: Paüls.

Conca de Barberà: Conesa, les Piles, Pontils, Savallà del Comtat i Vallfogona de Riucorb.

Terra Alta: Arnes, Batea, Bot, Caseres, Horta de Sant Joan, la Fatarella, la Pobla de Massaluca, Prat de Comte i Vilalba dels Arcs.

Mentre el Pla Alfa estigui activat, queda totalment prohibit fer foc a menys de 500 metres de terrenys forestals, incloses les zones de barbacoes. El Pla Alfa, s’actualitza diàriament en funció de les condicions climàtiques. Podeu consultar-lo diàriament aquí: Mapa del Pla Alfa Vigent

https://twitter.com/emergenciescat/status/1159496458502057985