Nacional

Tanquen una empresa de Lleida que continuava treballant amb 19 positius diagnosticats de Covid-19

El Departament de Salut ha decidit el tancament d’una empresa de Lleida en la que es continuava treballant després de detectar 19 persones diagnosticades amb la Covid-19 i que a més tenien la baixa laboral.

Encara que no ha transcendit el nom de l’empresa del Baix Segre, el que sí que se sap és que es tracta d’una empresa del sector agroalimentari en la que fa uns dies es va fer un control rutinari dels que s’estan fent a la zona de Lleida, d’ençà que es van detectar els rebrots de la malaltia.

En un primer moment els administradors de l’empresa es van negar a què els seus treballadors es fessin les proves, però al final del total de 190 empleats, 90 van accedir a fer-se el test i el 42% van donar positiu. Automàticament es van tramitar les baixes laborals dels afectats i l’aïllament de la resta.

Dies després es va requerir a l’empresa que la resta de treballadors s’havien de fer la prova, però sospitant que podrien estar treballant persones afectades per la Covid-19, el passat 30 de juliol es va realitzar una inspecció sorpresa en la qual es va trobar que hi havia 19 persones positives treballant, malgrat la recomanació d’aïllament i les baixes laborals.

Davant aquesta situació, el Departament de Salut s’ha vist en l’obligació de suspendre l’activitat de l’empresa, denunciant la manca de col·laboració per part dels administradors.