Internacional

Terribles imatges de la policia grega disparant contra els migrants que volen arribar a Lesbos.

Aquests dies estem veient unes terribles imatges de la policia grega agredint embarcacions amb migrants que intenten arribar a l’illa de Lesbos, llençant gasos lacrimògens contra els refugiats a la frontera i fins i tot disparant contra ells.

Una persona va morir per un tret de la policia, quan intentava travessar la frontera de Turquia amb Grècia. A la política antiimmigració desplegada pel govern de la Nova Democràcia grega, s’afegeixen grups feixistes que no dubten en atacar als refugiats i als periodistes que intenten mantenir-nos informats.

 

Recordem que Grècia és membre de ple dret de la Unió Europea des de l’1 de gener del 1981. La pregunta és, el país del mitològic Ulisses està actuant sota el beneplàcit de la Unió Europea? Si no és així, per què aquesta idíl·lica Europa ho permet?

També recordem que la forma que va tenir la UE de resoldre el problema de la migració de persones que fugen de la guerra, va ser pagar 6.000 milions d’euros perquè Turquia es quedés amb els refugiats que Europa no vol acollir.

En definitiva, aquesta és l’Europa que volem?