Nacional

Thermomix i Lidl arriben als jutjats pels seus robots de cuina

El popular i econòmic robot de cuina venut per la cadena alemanya de supermercats Lidl que al cap de poques hores posar-se a la venda ja estava esgotat, ha fet que el fabricant de Thermomix interposes una demanda contra Lidl.

Vorwerk, el fabricant de Thermomix acusa Lidl de vulnerar la seva patent espanyola ES 2 301 589, validació d’una patent europea i avui dimarts el cas arriba al Jutjat número 5 de Barcelona.

Lidl va comercialitzar sota la seva marca blanca d’electrodomèstics el “Monsieur Cuisine Connect“, un robot de cuina de similars característiques que la Thermomix, però amb un preu molt més econòmic, la Thermomix ronda els 1.000 euros mentre el “Mounsieur Cuisine Connect” es venia a 360 euros.

Workwek demana que Lidl l’indemnitzi amb el 10% de l’import brut de la xifra de vendes dels robots, en concepte de danys i perjudicis, mentre Lidl que nega haver infringit la patent de la Thermomix i demana que es declari nul·la la patent de Worwek per “falta de novetat, falta d’activitat inventiva i addició de matèria”, mitjançant una altra demanda creuada.