Nacional

Tot el que podem fer o no fer amb el confinament nocturn i els horaris d’altres comunitats.

Aquesta nit passada ha començat el confinament nocturn decretat fins al 9 de novembre a tot l’Estat espanyol, més enllà d’aquesta data s’haurà de veure com evoluciona la corba de la pandèmia i si cal prorrogar-ho per més temps.

A Catalunya l’horari establert pel confinament nocturn és de les 22 h i les 6 h, però hi ha certes excepcions que s’hauran de justificar portant un certificat d’autoresponsabilitat que podeu descarregar aquí, on harem d’especificar per quin motiu estem circulant pel carrer.

Com queden establerts els horaris dels diferents establiments:

– Comerços en general: Tancament a les 21 h mantenint l’aforament del 30%

– Bars i Restaurants: Tancats excepte per vendre menjar per portar que podran repartir fins a les 22 h.

– Activitats culturals: Tancament a les 22 h, continuant amb l’aforament del 50%. Els espectadors tindran una hora de marge per tornar a casa abans de les 23 h.

– Gimnasos: Tancament a les 21 h, continuant amb l’aforament del 50%.

Excepcions al confinament nocturn:

https://twitter.com/gencat/status/1320441941272760323

L’horari de confinament nocturn decretat pel govern central és entre les 23 h i les 6 h, deixant a les Comunitats Autònomes la possibilitat de modificar-lo una hora abans o després, entre les 00 h i les 7 h.

De les 23 h a les 6 h: Andalusia, Aragó, Astúries, Balears, Castella la Manxa, Ceuta, Galícia, La Rioja, Múrcia, Navarra, País Basc.

De les 22 h a les 6 h: Catalunya, Castella i Lleó, Melilla

De les 00 h a les 6 h: Madrid, Cantàbria, València, Extremadura

Segons ha saltat fa poca estona als mitjans de comunicació, a Catalunya s’està estudiant la possibilitat d’un confinament de cap de setmana.