Esports

Tots els rècords d’Ansu Fati – Ahir va aconseguir el de golejador més jove de la selecció espanyola

Foto: FC Barcelona

El davanter del FC Barcelona nascut a Guinea Bissau continua batent rècords de precocitat en el món del futbol, ahir mateix va aconseguir el de ser el golejador més jove de tota la història de la selecció espanyola en aconseguir marcar el tercer gol en el partit disputat contra la selecció d’Ucraïna a Valdebebas (Madrid).

Fins ara el rècord l’ostentava el jugador basc Juan Errazquin que va ser internacional amb la selecció en sis ocasions, malauradament va morir amb 24 anys. Errazquin va marcar el seu primer gol amb la selecció l’any 1925 amb 18 anys i 344 dies, ahir Ansu Fati, després de 95 anys ho va fer amb 17 anys i 311 dies.

Ansu Fati no ha parat d’aconseguir rècords des que va debutar amb el primer equip del Barça el 25 d’agost del 2019 en el Camp Nou davant el Betis, la setmana següent va marcar el seu primer gol amb el Barça davant l’Osasuna al Sadar.

  • Amb 16 anys i 318 dies es converteix en el jugador més jove de tota la història del Barça que ha arribat a ser titular i el més jove a marcar i assistir en la història de la Lliga, tots tres títols aconseguits en un mateix partit en el Camp Nou contra el València.
  • Amb 17 anys i 40 dies un nou rècord, el de golejador més jove de la història de la Champions League en marcar un gol contra l’Inter de Milà.
  • Amb 17 anys i 94 dies, va aconseguir ser el més jove a fer un doblet en la història de la Lliga.
  • Amb 17 anys i 311 dies, ahir es va convertir en el golejador més jove de la selecció espanyola.

Esperem que Ansu Fati continuï aconseguint molts més records com a jugador del Barça, amb qui té contracte fins a final de la temporada 2022 amb una clàusula de rescissió de 100 milions d’euros.