Nacional

Treball sanciona a 8 empreses franquícies de Condis per competència deslleial i incompliment de la normativa laboral


La inspecció de Treball de la Generalitat de Catalunya ha decidit sancionar a 8 empreses que tenen franquícia de la cadena de supermercats catalana Condis, per competència deslleial i incompliment de la normativa laboral. La sanció afectaria 14 establiments.

La investigació va començar fa quatre mesos conjuntament amb la policia que van ser els que van detectar les irregularitats, consistents en tenir persones estrangeres treballant sense contracte, no donar d’alta els treballadors a la Seguretat Social, cedir treballadors il·legalment, incomplir la normativa sobre riscos laborals i en algun cas tenir menors treballant.

Gràcies a l’estalvi que aconseguien per no complir la normativa vigent podien oferir uns preus inferiors als de la competència i per tant poden ser acusats de competència deslleial. La sanció proposada per la Inspecció de Treball és de 730.000 euros.

Els germans Condal, propietaris de la cadena de supermercats Condis es desvinculen de les infraccions, ja que cap de les empreses sancionades pertany a la família, totes són franquícies. Quatre d’elles operen amb la marca Condis i les altres quatre amb un altre.

Condis és una companyia catalana fundada l’any 1961 pels germans Condal-Escudé que van començar el seu negoci en una parada del Mercat de la Mercè de Barcelona. L’any 1980 van obrir el seu primer supermercat sota la marca Condal Aliment i l’any 1992 va passar a ser Condis.