Uncategorized

Tres cooperants de Metges sense fronteres assassinats a Etiòpia


La cooperant madrilenya de Metges sense Fronteres, María Hernández de 35 anys, va resultar morta el passat dijous en la regió de Tigray a Etiòpia, on treballava com a coordinadora d’emergències de l’ONG.

El vehicle en què viatjava la cooperant espanyola va ser atacar el passat dijous a la tarda en la zona d’Etiòpia immersa en un conflicte bèl·lic des del passat hivern, quan el govern va encetar una ofensiva militar contra el partit que tenia el poder, el Front Popular d’Alliberament de Tigray.

Amb la María també han resultat morts dos cooperants més, l’assistent de coordinació Yohannes Halefom Reda i el conductor des de fa dos mesos Tedros Gebremariam Gebremichael, tots dos de 31 anys. Dijous a la tarda l’ONG Metges sense Fronteres va perdre el contacte amb el cotxe que viatjaven i divendres al matí va trobar el vehicle buit i els cossos sense vida dels tres cooperants a uns metres de distància.

María va iniciar la seva tasca en MSF l’any 2015 en la República Centreafricana i també havia treballat al Iemen, Mèxic i Nigèria. Descanseu en Pau, MaríaYohannes i Tedros.