Successos

Tres dies d’alerta pel Temporal Glòria.

Fort vent, pluja i neu ens esperen aquests tres dies a causa del Temporal Glòria que es farà patent fins dimecres arreu de Catalunya.

Comença la setmana amb fortes ventades, sobretot al litoral i prelitoral on poden superar els 100 km/h. S’aconsella a la població que eviti apropar-se als espigons de les costes per fortes onades, que en algun cas poden superar els 6 o 7 metres, així com allunyar-se de zones boscoses per la possible caiguda d’algun arbre i també evitar circular en bici, patinet o moto.

A partir de mig matí es preveuen nevades a cotes baixes, principalment a la zona interior de Girona, nord de Barcelona i comarques tarragonines, la neu pot caure entre els 200 i 400 metres. Cap a la tarda nit la cota de neu anirà pujant, excepte al Ripollès, Gironès, Osona, Garrotxa, Moianes o a l’interior de la Selva. Es demana precaució en la conducció per aquestes zones que es poden veure afectades per problemes de mobilitat.

Demà la cota de neu anirà pujant, però continuaran les pluges i el vent, haurem de prestar especial atenció a les rieres, desglaç i allaus.

 

Dimecres tot el dia encara tindrem restes de la borrasca Glòria i no serà fins dijous que tornarem a veure el sol.

Els bombers han fet més de 500 sortides aquesta nit, la majoria per caiguda d’arbres al Vallès i el Maresme, un tren s’ha vist afectat per la caiguda d’una planxa a la via entre Vilassar de Mar i Mataró. Afortunadament no s’han de lamentar desgràcies personals excepte a Mataró per la caiguda d’una palmera al passeig Marítim que ha aixafat un cotxe en el qual hi havia quatre persones, una d’elles ha resultat amb ferides lleus.