Societat

Trini Forés, símbol de resistència i exemple de valentia de l’1 d’Octubre ha mort avui amb 96 anys.

L’1 d’Octubre del 2017 Trini Forés, amb 94 anys i la seva germana de 93 van ser tot un símbol de la resistència pacífica davant les forces de seguretat de l’Estat per poder complir amb el que elles volien, simplement travessar un carrer per poder exercir el seu dret a vot en un referèndum per decidir el futur del seu país.

Avui la Trini ens ha deixat, però ella va poder fer possible el seu desig que segur en la seva joventut mai havia pogut fer realitat. No sabem que va votar, és indiferent, simplement ella i la seva germana van fer front a qui els volia impedir el seu dret, un simple acte de democràcia.

En els dies posteriors a l’1 d’Octubre es van fer virals a les xarxes les imatges de dues entranyables àvies passant per davant d’agents antidisturbis, valentes i sense cap mena de por, potser tenien experiència dels anys viscuts en la seva joventut.

El lloc de votació de Sant Carles de la Ràpita al que es dirigien estava protegit per més de 120 efectius antidisturbis i va acabar amb 42 ferits, però elles dues van poder exercir el seu dret a vot.

Avui les xarxes s’omplen de mostres de dol per la mort de la Trini Forés. Descansa en Pau Trini, segur que molts continuaran la tasca que tu no has pogut veure acabada.

Recordem-la amb l’entrevista que va fer pel programa 30 minuts de TV3.