Successos

Troben morta a la seva cel·la Rosario Porto, condemnada per la mort de la seva filla Asunta Basterra


Els funcionaris de la presó de Brieva a Àvila, han trobat aquest matí a Rosario Porto penjada amb un cinturó de roba lligat a la finestra. Rosario Porto estava condemnada a 18 anys de presó per la mort de la seva filla adoptiva Asunta Basterra, el setembre del 2013. El cadàver de l’Asunta es va trobar en una cuneta a prop de Santiago de Compostel·la.

Segons fons penitenciaries, aquest matí quan han fet el recompte han trobat a faltar a Rosario Porto i quan han anat a la cel·la l’han trobat penjada. Un cop avisats els serveis d’emergència han intentat reanimar-la però sense èxit.

A falta del resultat de l’autòpsia que se li practicarà en les pròximes hores, tot apunta a un suïcidi, ja que tenia tota la cel·la recollida, incloses les seves pertinences com si volgués acomiadar-se, cosa que fa pensar que ha estat una decisió premeditada.

No és el primer cop que Rosario Porto intentava suïcidar-se, l’any 2018 ho va provar a la dutxa, però una companya va alertar als funcionaris que van poder evitar-ho.