Nacional

ÚLTIMA HORA: Confinada la comarca del Segrià amb la seva capital Lleida.

El President de la Generalitat, Quim Torra ha convocat una roda de premsa aquest matí per anunciar que en la reunió d’urgència del PROCICAT que s’ha fet aquest matí, s’ha pres la decisió de decretar el confinament de tota la comarca del Segrià a partir de les 12 del migdia, arran dels brots de la Covid-19 que s’han produït aquests darrers dies.

Més de 200.000 persones quedaran confinades en els seus domicilis i es demana que no se surti si no és per causes imprescindibles. Malgrat el confinament, no es paralitzen les activitats empresarials i la gent podrà entrar i sortir per motius de treball. Fins avui a les quatre de la tarda els no residents al Segrià podran sortir i els que estiguin fora podran tornar als seus domicilis. 

A partir d’aquesta hora es faran els controls per part dels Mossos d’Esquadra que han mobilitzat 25 dispositius amb 200 agents. A partir de dilluns es podrà descarregar de la web de la Generalitat, el certificat d’auto responsabilitat que podran omplir amb el motiu de la mobilitat i els treballadors hauran de portar un certificat de l’empresa, per entrar o sortir de la comarca de la capital lleidatana.

No es podran fer visites a les residències de la gent gran i els centres de dia es tancaran. En les pròximes hores tindrem informació més detallada del que podrà fer o no la gent del Segrià.

Recordeu, la forma de combatre el Coronavirus és: reduir la vida social, mascareta, distància i rentat de mans sovint.

https://twitter.com/emergenciescat/status/1279329401478488070