Successos

Un any de presó pels propietaris del restaurant de Caldes de Malavella on va morir una nena en un castell inflable que va sortir volant.

Els propietaris del restaurant Mas Oller de Caldes de Malavella a la comarca de la Selva on el 7 de maig del 2017 va morir una nena de sis anys quan el castell inflable que tenien en el jardí va sortir volant amb la nena a dins, han estat condemnats pel jutjat penal número 2 de Girona a un any de presó i 5.400 euros de multa. A més de la nena morta altres sis nens van resultar ferits.

La sentència afirma que el matrimoni que regenta el restaurant va cometre una negligència en la subjecció de l’atracció, tan sols estava ancorada a terra amb dos ancoratges, insuficients per un dia de força vent com va ser aquell 7 de maig del 2017.

“El tràgic accident va ser conseqüència directa de la inobservança de les mesures de muntatge, seguretat i supervisió”, recull la sentència. Defensa i Fiscalia han arribat a un acord per tal de no arribar a judici i com els acusats no tenen antecedents no hauran d’entrar a la presó.

La Fiscalia demanava quatre anys de presó per un delicte d’homicidi i sis delictes de lesions, tots dos per imprudència greu. Els condemnats ja han fet front al pagament de part de la indemnització fixada per a les víctimes en uns 640.000 euros. La companyia d’assegurances ha pagat el límit de 600.000 euros que tenien a la pòlissa contractada i la resta l’hauran de pagar ells.

El restaurant acostumava a muntar el castell inflable que era de la seva propietat els caps de setmana quan més afluència d’infants hi havia. Aquell 7 de maig del 2017 el van muntar com sempre i cap a dos quarts de quatre de la tarda, quan els nens i nenes estaven jugant a dins, una ràfega de vent va fer que els dos únics ancoratges que el subjectaven a terra es trenquessin i el castell sortís volant amb els nens a dins.