Nacional

Un catedràtic de l’Autònoma de Barcelona nou president de RTVE


José Manuel López Tornero, periodista i catedràtic de l’UAB serà el nou president de Radiotelevisió Espanyola. L’elecció de López Tornero s’emmarca en l’acord entre el PSOE, PP, Podem i PNB per la renovació del Consell d’Administració de la corporació pública.

Els altres membres del Consell d’Administració de RTVE seran Ramón Colom Esmatges, Elena Sánchez Caballero, Concepción Carmen Cascajosa Virino, José  Manuel Martín MedemRoberto Lakidaín ZabalzaMaría Carmen Sastre BellasJenaro Castro Muiña, Maria Consuelo Aparicio Avendaño i José Baños Loinaz.

López Tornero també ha treballat en la premsa escrita, ràdio i televisió on va crear i dirigir programes com “La aventura del saber”.

Aquest és el primer acord per la renovació dels ens estatals, ara queda pendent arribar a acords per la renovació del Consell General del Poder Judicial, del Tribunal Constitucional, el Tribunal de Comptes, l’Agència Espanyola de Protecció de Dades i el Defensor del Poble, que segurament es duran a terme en els pròxims dies.