Nacional

Un dels policies de Llinars del Vallès detingut per tràfic de marihuana era el cap de l’organització.


A finals del passat mes d’octubre en el marc d’una operació contra el tràfic de marihuana efectuada a Llinars del Vallès, es van detenir quatre agents de la Policia Local de la localitat vallesana per la seva presumpta implicació en el tràfic i blanqueig de diners procedents de la droga.

En total es van detenir una quinzena de persones i ara els Mossos d’Esquadra de la investigació que han dut a terme en aquests dies, han conclòs que un dels quatre agents detinguts, concretament el caporal, era el cap de l’organització criminal dedicada a la producció massiva de marihuana.

El caporal i dos agents més s’encarregaven de gestionar l’organització, ells eren els que decidien on es feien les plantacions i contractaven a la gent que les treballava. Fins i tot funcionaven com una franquícia oferint a altres plantacions que formessin part de la seva organització pagant 1.500 euros al mes, a canvi ells oferien les naus, protecció i suport logístic per la sortida de la droga, tot això aprofitant els recursos de la policia municipal de Llinars del Vallès.

En la roda de premsa efectuada per l’inspector Josep Antoni López Garzón, va dir que l’operació es va iniciar a principis de l’any passat arran de l’assassinat d’un home en una benzinera de la població quan parlava amb un dels agents detinguts.

Més d’un any d’investigació que ara ha donat els seus fruits amb quinze detinguts, 7.000 plantes de marihuana localitzades i 114 kg de cabdells comissats. En un principi es pensava que els agents tan sols donaven suport a l’organització, controlant entrades i sortides de les naus on es cultivava la marihuana, però de la investigació s’ha deduït que el caporal era el cap de la banda.

Notícies relacionades:

Quatre agents de la Policia Local de Llinars del Vallès detinguts en una operació contra el tràfic de marihuana