Successos

Un escalador català mort i una escaladora ferida greu al Pirineu aragonès.


Un escalador de 49 anys ha resultat mort i una escaladora de 48 ferida greu quan una roca de grans dimensions els ha caigut al damunt mentre estaven assegurant un company de 52 anys
al pic Balaitús de 3.144 metres del Pirineu d’Osca. Segons avança Nació Digital, tots tres eren veïns de L’Esquirol, municipi d’Osona.

La víctima mortal és Jesús Serrat, president del Centre Excursionista de L’Esquirol des de feia uns mesos, la dona ferida presenta un fort traumatisme al cap i va ser evacuada per un helicòpter de la Guàrdia Civil fins a Panticosa i des d’allà va ser traslladada a un hospital de Saragossa. El company que estaven assegurant i que es va poder subjectar a un sortint de la muntanya, està il·lès, però va haver de ser atès per trobar-se en estat de xoc.

L’accident es va produir en el vessant sud del Balaitús, en una zona de difícil accés. Els agents de rescat de la Guàrdia Civil van haver de baixar fent ràpel fins a arribar on eren els escaladors, però quan van arribar ja no van poder fer res per salvar la vida d’en Jesús Serrat.

https://twitter.com/sumpta40/status/1417377377743745025