Internacional

Un fort terratrèmol de 7,2 graus sacseja Haití provocant greus destrosses i possiblement moltes víctimes

Foto: Twitter @CoronavirusNewv

Segons ha informat el Servei Geològic dels Estats Units, aquest dissabte al voltant de dos quarts de vuit del matí, hora local, s’ha registrat un terratrèmol de 7,2 en l’escala de Richter que ha sacsejat l’illa L’Espanyola que comparteixen dos països, Haití i República Dominicana. El sisme ha causat importants danys materials a Haití i un nombre de morts encara no especificat.

L’epicentre ha estat al Mar Carib a dotze quilòmetres al nord-est de SaintLouis-du-Sud i una profunditat de deu quilòmetres. Les ciutats més afectades són Jérémie i Los Cayos on s’ha enfonsat l’hospital i a hores d’ara on estan rescatant els pacients d’entre les runes. En un primer moment l’Administració Nacional d’Oceans i Atmosfera dels Estats Units ha emès una alerta de tsunami que podria arribar a un o tres metres, però segons les darreres informacions ha estat retirada.

El país caribeny ja va patir un terrible terratrèmol l’any 2010 que va causar a prop de 300.000 morts i que va abocar al país a una crisi molt important. Aquest any tampoc estaven passant pel seu millor moment a causa de l’assassinat del president Jovenel Moïse el passat mes de juliol en la seva residència als afores de Puerto Príncipe.

Moltes són les imatges que corren per les xarxes socials amb els danys que ha provocat el sisme. Esperem que no hàgim de lamentar moltes víctimes mortals.

https://twitter.com/CoronavirusNewv/status/1426559338269847553