Nacional

Un gironí buscat pels Mossos d’Esquadra per presumpta estafa milionària.

Els Mossos d’Esquadra estan buscant a un gironí que hauria estafat a 200 persones fent-se passar per broker d’una entitat bancària anglesa. El presumpte estafador seria Iban J. G., un noi de 33 anys de Girona.

Sembla que utilitzava els seus contactes per aconseguir que invertissin els seus diners a canvi d’uns grans beneficis en borsa i en molts casos va aconseguir que la gent li confies entre 25.000 i 150.000 euros.

Des del passat 29 de març té ordre de cerca, quan sembla que hauria fugit per carretera a Alemanya amb un vehicle d’alta gamma, encara que les darreres investigacions apunten que ja pot haver tornat a Catalunya i el situen a Barcelona.

La història d’Iban J. G. pot ser la de qualsevol estudiant del nostre país, després de cursar els seus estudis d’Econòmiques a la Universitat de Girona es va traslladar a viure a Leeds (Anglaterra) per fer un màster en finances i des d’allà va començar a enginyar el seu gran entramat de l’estafa.

Quan ja estava en mires de la policia anglesa, el desembre passat va tornar a Girona, on va continuar operant amb la gent del seu entorn.

El sistema d’operar era en captar inversions, prometen altes rendibilitats anuals i en casos de quantitats elevades els hi feia un contracte amb el logo de Barclays Bank, entitat per la qual suposadament treballava (Barclays Bank ja ha desmentit la seva col·laboració amb el presumpte estafador), garantint un 8% de benefici anual.

Fins aquí tot perfecte si aquests presumptes beneficis hagueren anat a parar als comptes corrents dels estafats, però ell argumentava que la forma de treballar del banc era fer un ingrés al seu propi compte i després ell els hi faria una transferència, cosa que no va fer mai.

D’aquesta manera aconseguia omplir els seus comptes amb els diners dels inversors que no rebien mai cap benefici. De les investigacions fetes s’han trobat comptes corrents al nostre país, però sense saldo i no es descarta que hi hagi comptes a nom de terceres persones o en altres estats.

Recordem a tots els inversors aquell refrany tan espanyol “La avaricia rompe el saco”. Desconfieu si algú us ofereix uns rendiments molt superiors als del mercat.