Societat

Un magistrat del Tribunal Constitucional detingut per violència de gènere

Dilluns passat a la nit, Fernando Valdés de 75 anys va ser detingut després que uns joves truquessin a la Guàrdia Civil alertant que una parella s’estava barallant. El magistrat va ser traslladat al jutjat on se li va prendre declaració.

Malgrat que la dona va negar els fets i no va posar denúncia ni se li va fer cap reconeixement mèdic, el magistrat va quedar en llibertat amb càrrecs. Donada la seva condició d’aforat, la causa ha estat traslladada al Tribunal Suprem.

Els nois que van trucar a la Guàrdia Civil van declarar que efectivament van veure com la dona demanava auxili i fins i tot algun d’ells assegura que tenia una ferida a la mà.

Fernando Valdés és un dels magistrats progressistes del TC designat a proposta del PSOE. Valdés va ser un dels magistrats més crítics amb la sentència al procés, perquè creu que es vulneraven drets fonamentals. En el cas d’Oriol Junqueras va discrepar de la decisió de mantenir la presó provisional per considerar que se li vulnerava el dret a la participació política.

El Tribunal Constitucional ha emès un comunicat demanant que es respecti la presumpció d’innocència del magistrat.