Successos

Un nou cas de violència masclista que es podia haver evitat, però acaba amb la mort d’una mare i la seva filla.

Alguna cosa ha fallat en l’assassinat d’una dona de quaranta anys i la seva filla d’onze mesos a Cantàbria, presumptament a mans de la seva exparella i pare de la nena. Els fets van passar la setmana passada a Liaño de Villaescusa.

Segons ha transcendit ara, la dona havia trucat a la Guàrdia Civil alertant que la seva exparella s’havia saltat l’ordre d’allunyament en dues ocasions, però no van enviar cap agent a fer vigilància, perquè van considerar que no era necessari, ja que l’home havia promès no tornar-hi.

Segons sembla el dijous a la tarda, l’home va entrar al pis, cosa que va denunciar la dona, però sense cap efecte, ja que no la van protegir. Poques hores després de trobar a les dues víctimes a casa mortes per arma blanca, el presumpte agressor va ser detingut, negant en tot moment ser l’autor del crim. Ara passarà a disposició judicial.

El president de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla, es va pronunciar durant la manifestació en rebuig d’aquest nou crim de violència de gènere, amb aquestes paraules:

“Si en una tarda hi havia anat dues vegades i tenia una ordre d’allunyament, no hauria estat sobrer portar-lo a la caserna i haver-ho comunicat al jutge. No n’hi ha prou que digui que no hi tornarà, és que està violentant l’ordre d’un jutge, i això és un delicte”.