Societat

Un nou fàrmac que pot frenar l’Alzheimer es podria aprovar avui mateix.


Segons informa La Vanguardia, aquesta tarda es podria fer un gran pas endavant en la lluita contra l’Alzheimer, una de les malalties que més preocupa a la societat dels nostres dies. Avui mateix l’Agència Americana del Medicament (FDA) s’ha de pronunciar sobre un fàrmac, que si bé no cura la malaltia, sí que retarda el deteriorament cognitiu de les persones que pateixen Alzheimer.

Es tracta de l’Aducanumab de la companyia nord-americana Biogen, especialitzada en el descobriment, desenvolupament i subministrament de teràpies pel tractament de malalties neurològiques. L’Aducanumab és un anticòs monoclonal que elimina la proteïna beta-amiloide del cervell i retarda el deteriorament cognitiu dels pacients que estan en una fase lleu de la malaltia.

Fins aquests moments els medicaments que hi ha al mercat tan sols actuaven contra els símptomes de l’Alzheimer, si finalment avui s’aprova l’Aducanumab, es faria un gran pas endavant en aquesta malaltia.

Biogen ha fet diversos estudis a tot el món, entre ells també han participat l’Hospital de Sant Pau i la Fundació ACE, entitat sense ànim de lucre al servei de les persones amb Alzheimer i altres demències.

Avui la FDA avaluarà els resultats dels assajos clínics i si finalment s’aprova, perquè arribi al nostre país encara haurà de passar per l’aprovació per part de l’Agència Europea del Medicament i després per l’espanyola, així que de moment haurem d’esperar una mica més, però sempre són bones notícies que es facin avanços per almenys controlar aquesta malaltia que pateixen més de 50 milions de persones a tot el món.