Nacional

Un petit incendi en la Central Nuclear de Cofrents al País Valencià obliga a fer una aturada del reactor


El Consell de Seguretat Nuclear (CNS) ha estat informat d’una aturada no programada de la Central Nuclear de Cofrents al País Valencià a causa d’un petit incendi que es va produir ahir dissabte a la tarda en un nou interruptor de generació instal·lat a finals del 2021.

El sistema de protecció de la central ha actuat d’acord amb els protocols previstos per aquests casos, aturant el reactor. En el comunicat emès per la central es pot llegir: “Aquest sistema de protecció ha actuat en detectar una anomalia en el nou interruptor de generació instal·lat durant la darrera recàrrega que es va fer a la central a finals del 2021”.

Segons han informat, el problema podia haver estat en un curtcircuit en l’interruptor, encara que manca la confirmació per part dels experts, motiu pel qual tots els sistemes de seguretat van actuar segons està previst i la central es troba estable i en condició d’aturada segura.

També han volgut remarcar que l’interruptor afectat no està en la zona radiològica, està ubicat fora dels edificis nuclears de la central i l’incident d’ahir no representa cap perill ni pels treballadors ni per la població de la zona.

Ara l’equip tècnic està treballant per esbrinar la causa i fer les reparacions necessàries perquè la central pugui tornar a operar, encara que s’estima que estarà aturada almenys durant un mes.

El col·lectiu Tanquem Cofrents, que fa anys actua per aconseguir el tancament de la central, ha denunciat l’incident a través del seu perfil de Twitter, indicant que l’explosió es va poder sentir des del poble. En ell es pot veure com dels edificis del costat de la turbina principal sortia força fum.