Societat

Una doctora del Cap de les Corts es nega a parlar català amb una noia amb discapacitat psíquica.

Segons ha explicat Mercè Bolufer a RAC1, una doctora del Cap de les Corts es va negar a atendre la seva filla en català, la qual pateix una discapacitat psíquica i no coneix cap altra llengua que el català.

La metgessa li va dir que només les atendria en castellà o anglès. Davant l’estupefacció de la mare amb la resposta de la doctora, aquesta per evitar el patiment de la seva filla, va fer d’interlocutora entre les dues.

“Em vaig quedar a quadres. Si hagués estat per mi, jo hauria marxat, però la que estava patint era la meva filla. Vaig haver d’estar tota la consulta traduint en castellà per a ella (la doctora) i en català a la meva filla”. (Mercè Bolufer)

Mercè Bolufer, va presentar la corresponent denúncia al Cap i encara no ha rebut cap resposta ni d’ells ni del Departament de Salut, els únics que s’han estat pendents d’aquest cas han estat la gent de Plataforma per la Llengua. 

RAC1 s’ha posat en contacte amb el Departament de Salut i fons de la Conselleria afirmen que es tracta d’un cas puntual, en molts Cap de Catalunya hi ha metges i metgesses procedents de la resta de l’Estat que quan arriben poden fer un curs de català, però no és obligatori fer-ho. Des del departament prioritzen el fet de tenir un metge que no parli català abans de deixar la plaça vacant. 

En canvi, Plataforma per la Llengua, diu que no és un cas puntual, cada cop aquests fets són més habituals pel fet que el català no és un requisit per accedir a una plaça de metge.