Nacional

Una empresa de bateries elèctriques podria reindustrialitzar la planta de Nissan a la Zona Franca mantenint la plantilla 

Segons el President de Foment de Treball, Josep Sánchez Llibre en una entrevista concedida a l’ACN, un fabricant de bateries elèctriques podria ocupar el lloc que deixarà Nissan i està disposat a reindustrialitzar la planta de la Zona Franca de Barcelona, invertint 3.500 milions d’euros i mantenint la plantilla.

La planta produiria bateries elèctriques per a cotxes i actuaria com a proveïdor de Seat i altres plantes del sud d’Europa. Segons Sánchez Llibre, l’empresa de qui no s’ha revelat el nom, es vol instal·lar a Catalunya i aquesta és una bona opció. Si definitivament es fa realitat, podrien crear 3.000 llocs de treball directes i 18.000 indirectes, aproximadament la plantilla que Nissan acomiadarà.

La identitat de l’empresa no ha transcendit, hi ha dues versions, segons l’ACN seria Schneider Electric amb la seu central a França i segons TV3 podria ser la sud-coreana LG.

Sánchez Llibre va fer aquestes declaracions en l’entrevista amb l’ACN:

“Si a Catalunya no ve un fabricant de bateries elèctriques, d’aquí a deu anys pot desaparèixer el sector de l’automòbil. El primer que hem fet és buscar complicitats amb projectes internacionals que estan encantats de venir a Barcelona, de venir a Catalunya”.