Nacional

Una empresa manresana ofereix un dispositiu per desinfectar de Covid els ascensors

Un dels llocs on es poden produir més contagis de la Covid-19 són els ascensors, un lloc petit, tancat i on obligatòriament hem de tocar els botons per pujar o baixar. Quan una persona puja a l’ascensor, durant tot el recorregut que fa va deixant partícules que poden estar infectades i es queden suspeses en l’aire.

Ara una empresa de Manresa, Cardener Ascensors, ofereix un dispositiu per desinfectar l’aire de l’interior dels ascensors. Aquest aparell està creat i patentat per una altra empresa catalana, E. Vila Projects de Sant Fruitós de Bages, empresa que treballa amb llum infraroig, ultraviolat i UV LED.

Aquest aparell que es col·loca dins l’ascensor a una alçada adient perquè els usuaris no el puguin manipular, s’activa quan detecta que l’ascensor funciona, recull l’aire de l’habitacle i mitjançant una combinació de filtres i llum ultraviolada, el desinfecta, expulsant un aire net.

Cardener Ascensors que fa la distribució, instal·lació i manteniment creu que aquest dispositiu pot ser molt beneficiós per tots els edificis en general, però sobretot per aquells que tenen un gran trànsit de gent, com els d’hospitals, aeroports, metro o grans edificis d’oficines.