Nacional

Una mestra jubilada de Palafrugell investigada per un delicte d’odi contra la Guàrdia Civil per un comentari de Facebook.

Foto: Twitter @dolorsbassac

Mariona Reig és una mestra jubilada de Palafrugell que presenta mobilitat reduïda i que està sent investigada per un presumpte delicte d’odi contra un Guàrdia Civil que l’ha denunciat arran d’un comentari que va fer a Facebook pels fets de l’1 d’Octubre del 2017.

Una cinquantena de persones, entre elles l’exconsellera Dolors Bassa, van acompanyar a la Mariona als jutjats de La Bisbal d’Empordà on hi havia de declarar telemàticament davant del jutge de Tortosa que és el que instrueix el cas. La Mariona es va acollir al dret a no declarar.

En declaracions a la sortida, la Mariona va dir que està tranqui-la, “M’he passat mitja vida ensenyant coneixements i valors: ¿creieu que diria una mala paraula quan no ho permetia ni al pati ni a la classe?”, “Volen que estiguem callats, però no penso callar, diré el que em sembli”.

Els fets pels quals acusen la Mariona Reig van passar dies després de la celebració del Referèndum, quan es va difondre una fotografia d’un guàrdia civil que havia participat en l’operatiu policial de l’1O en Sant Carles de la Ràpita i Roquetes i l’identificaven com un dels que va carregar contra la gent que volia votar.

El guàrdia civil va denunciar la difusió de la fotografia i les persones que havien fet comentaris, entre ells està el comentari de la Mariona que deia: “Viu a Tortosa, fem-li una visita i li tornem el favor”. Ahir li van comunicar que a més d’un delicte d’odi, també l’estan investigant per un delicte d’injúries i amenaces.

El guàrdia civil no va participar en les càrregues policials aquell 1 d’Octubre, però estava present vestit de paisà. Arran de la difusió de la seva imatge, assegura que va patir una forta depressió que després d’una baixa laboral ha derivat en què li reconeguessin una incapacitat del 50%. L’advocada de la Mariona, Montse Vinyets, creu que darrere aquesta denúncia s’amaga un interès econòmic i espera que arxivin la causa.