Societat

Una treballadora de l’aeroport de Palma s’enfronta a una multa de 200.000 € per parlar català.

Una treballadora de l’aeroport de Son Sant Joan de Palma, s’enfronta a una multa de fins a 200.000 € per no haver volgut parlar en castellà amb agents de la Guàrdia Civil.

Els fets van ocórrer el 25 de juny passat, quan la denunciada que és agent sindical, va anar a una reunió que tenia prevista a l’aeroport. En principi quan va passar el control de seguretat de l’aeroport, no va haver-hi cap problema, però minuts més tard durant un descans de la reunió a la qual assistia, dos agents de la Guàrdia Civil es van apropar a ella per indicar-li que havia de tornar a passar el control.

Quan va acabar de tornar a passar el control, va agrair la feina dels dos agents, però el problema és que ho va fer en català, llavors segons afirma la denunciada, un dels agents li va dir “a la autoridad se le habla en castellano“, en negar-se l’agent contesta “o hablas español o no entras” en tornar-se a negar, l’agent li va indicar que no podia entrar a l’aeroport per no haver passat el control de seguretat.

Ara s’enfronta a una denúncia presentada per l’agent de la Guàrdia Civil per haver posat en perill la seguretat aèria, a una possible multa de fins a 200.000 € i la retirada del carnet d’accés a l’aeroport.

Ella també ha interposat la corresponent denúncia davant el jutjat d’instrucció número 3 de Palma, per un presumpte delicte d’odi per part del guàrdia civil i per discriminació lingüística.