Nacional

Una “vaga encoberta” dels maquinistes de Rodalies de Renfe provoca retards i cancel·lacions


Renfe ha demanat als usuaris dels seus serveis que abans de sortir de casa consultin l’estat del trajecte que han de fer per tal de veure si hi ha retards o fins i tot cancel·lacions, ja que segons ells un grup de treballadors estan fent una “vaga encoberta” que provoca incidències.

Renfe afirma que els treballadors reivindiquen millores salarials, però segons informa l’ACN, aquest grup de treballadors no vol conduir combois que no garanteixin la seguretat dels viatgers, com són els que porten les finestres pintades amb grafitis i per tant aquell tren queda suprimit i es produeixen retards i cancel·lacions.

Aprofitant la normativa sobre seguretat ferroviària, els treballadors afiliats al Sindicat Espanyol de Maquinistes i Ajudants Ferroviaris (Semaf), l’aprofiten com a mesura de pressió per pressionar a Renfe en la negociació del conveni col·lectiu.

Durant tot el cap de setmana molts han estat els trens que no han pogut fer el seu trajecte i per tant s’han produït molts retards en el servei de Rodalies de Renfe, qui ha avisat que aquesta situació es pot allargar durant dies.

En aquest temps de pandèmia, aquesta situació pot provocar aglomeracions, sobretot en hores punta, que pot posar en perill la nostra seguretat davant la Covid-19.